KeepKey Wallet Review – Bitcoins Opslaan in stijl

KeepKey

$99
8.6

Beveiliging

9.0/10

Privacy

9.0/10

Support

8.5/10

Functies

8.5/10

Auteur Rating

8.0/10

Pros

 • Mooi afgewerkte hardware
 • Ondersteuning voor veel currencies
 • Gebruiksvriendelijke omgeving
 • Voldoende veilig

Cons

 • Geen 2-factor authenticatie
 • Geen transacties ondertekenen
 • Is minder compact dan andere hardware wallets

Zoals je al weet zijn hardware wallets de meest veilige manier om je crypto valuta op te slaan. En als we het over hardware wallets hebben dan hoort de KeepKey wallet er ook bij. Software wallets zijn iets eenvoudiger om te gebruiken maar kunnen makkelijker gehackt worden. Laten we eens bekijken hoe het nu precies zit met de veiligheid en gebruiksgemak van een hardware wallet zoals de KeepKey.

Nu bieden de meeste hardware wallets bijna dezelfde functies als een software wallet. Het enige verschil dat natuurlijk meteen opvalt, is de hardware en enkele extra functies.

Wat ze allemaal goed doen, is je Bitcoins bewaren. Dus het wordt moeilijk voor de mensen die geen BTC-diploma hebben om de perfecte hardware-portemonnee te kiezen. En dat is iets dat tegen het einde van deze KeepKey walllet beoordeling wordt opgelost.

Ik ga je niet vertellen of je voor de KeepKey moet kiezen of niet! Dat is een beslissing die je zelf moet maken. Wel zullen we in deze beoordeling alle functies en beveiligingsmaatregelen in detail bekijken.

Daarna kunt u zelf kiezen of u deze wallet wil kopen of niet, ik wil je gewoon helpen bij de keuze en wat duidelijkheid geven.

KeepKey Wallet Overzicht

Ook al is het een KeepKey wallet beoordeling, ik denk niet dat KeepKey een “Introductie” nodig heeft als je je zelfs op afstand hebt gewaagd in de wereld van “Hardware wallets”.

De KeepKey is niet zo oud als de Trezor wallet of Ledger Wallet maar is wel opgebouwd met het idee van veiligheid en gebruiksgemak.

Het is echt een van de veiligste BTC kluizen die je kan krijgen. Deze wallet is niet enkel veilig maar ziet er ook zeer goed uit.

Ook belangrijk: Dit toestel gebruikt geen “Operating System”, zoals je bij een software wallet wel hebt. Dit zorgt alweer voor een laag minder waar virussen of malware kunnen tussenkruipen.

Hier is een overzicht van waaruit de wallet precies gemaakt is:

 • Gebruikte materialen: polycarbonaat voorkant en aluminium behuizing.
 • CPU: Arm Cortex M-3
 • Scherm: 56 X 64 OLED
 • Hoogte: 38.0 mm
 • Breedte: 93,5 mm
 • Diepte: 12.2mm
 • Connector: Micro USB
 • Ondersteunde besturingssystemen: Windows / Linux / Mac

Koop Wallet

1). Gebruikersomgeving

Ik vind het leuk om de gebruikersinterface van elk platform te beoordelen, vanuit het oogpunt van de beginnende gebruiker. Dit betekent dat als de gebruikersinterface eenvoudig en duidelijk genoeg is voor een beginner om het gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken, dan beschouw ik het als een goede interface.

De gebruikersomgeving van deze KeepKey wallet is zeer eenvoudig en duidelijk zonder gedoe.

Je kunt meerdere accounts aanmaken, zoals je meerdere rekeningen kunt hebben bij de bank. De KeepKey client toont je al jouw accounts op het hoofdscherm.

KeepKey Accounts overzicht

Daarna heb je de keuzes:

 • Verzenden
 • Ontvangen
 • Transacties
 • Instellingen

KeepKey Gebruikers Interface

Zelfs geld versturen/ontvangen is uiterst eenvoudig, zoals je kunt zien in onderstaand screenshot.

KeepKey Wallet valuta versturen

Het is werkelijk een van de meest eenvoudige gebruikersomgevingen die ik al gezien heb bij hardware wallets. Alles wijst zichzelf uit en u hoeft nergens te zitten zoeken naar functies.

2). Beveiliging

Natuurlijk is veiligheid uiterst belangrijk bij een hardware wallet, want wat is die waar als die niet veilig is toch?

De gebruikersomgeving, installatieproces en extra kaartjes om je herstelzin op te schrijven zijn enkel belangrijk als de wallet veilig genoeg is om er al je geld aan toe te vertrouwen.

Dus hier een lijstje van hoe de veiligheid van deze kluis is opgebouwd:

 • Verborgen wallets: wat als iemand een pistool op je hoofd gericht heeft? Nou, KeepKey is ontworpen met het oog op dit scenario. Het ondersteunt een extra functie genaamd “PassPhrase”. Het is een extra woord, toegevoegd aan uw 12-woorden herstelzin, dus deze wachtwoordzin is eigenlijk een 13-woorden lang wachtwoord, dat bij invoer u toegang geeft tot een “verborgen wallet”. Let op: zowel uw pincode als de wachtwoordzin zijn vereist om toegang te krijgen tot deze verborgen wallet. Het kan worden gebruikt als uw primaire wallet om al het geld op te slaan, terwijl er slechts een verwaarloosbaar bedrag kan worden bewaard op het niet-wachtwoordbeveiligde account op het eerste niveau.
 • Private Keys altijd offline: uw privé-sleutels verlaten uw KeepKey-hardwarenportefeuille nooit, wat er ook gebeurt. Het wordt beschermd door een microcontroller en het hoogste niveau van leesbeveiliging.
 • Herstelzin: Hardware-portefeuilles zijn over het algemeen voor de “langetermijngebruikers”, voor de “houders” die deze willen gebruiken als hun “bankkluizen” voor het opslaan van het grootste deel van hun geld in de portefeuille. Het is dus belangrijk dat er een hersteloptie is voor het geval u uw account of de portefeuille verliest. Dus dat is wat deze herstelzin doet, het is een 12-willekeurige woorden lange zin en helpt je je account terug te brengen na verlies of beschadiging van je toestel.
 • Veilig herstelproces: een herstelzin is niet alles, want we hebben het hier over beveiliging, het is de moeite waard om uit te zoeken dat het herstelproces ook op zichzelf veilig is, u moet uw KeepKey hardware wallet en de cipher erop gebruiken om de woorden in te voeren op uw scherm, waardoor de woorden op uw KeepKey-apparaat opnieuw worden geschud nadat elk woord is ingevoerd. En nogmaals, u hoeft niet de volledige woorden te typen, omdat ze automatisch worden voltooid na de eerste 3 of 4 letters. Dit houdt uw toetsaanslagen zo veilig mogelijk.
  KeepKey Wallet Herstel Cipher
 • Handmatige bevestiging vereist voor transacties: voor elke afzonderlijke transactie moet u uw KeepKey-pincode invoeren, met behulp van de OLED-weergave om de posities van de nummers te controleren. U moet ook elke transactie op de Hardware-wallet handmatig goedkeuren door op een knop op de portefeuille zelf te drukken.
  KeepKey Transactie Bevestigen

 

Koop Wallet

Overige Functies

Nu we het hebben gehad over de gebruikersomgeving en beveiliging, laten we eens kijken wat KeepKey  nog meer kan:

 • Paper wallet: dit is een van mijn persoonlijke favoriete aspecten van deze hele KeepKey wallet beoordeling. KeepKey laat je de hardware wallet gebruiken, als een paper wallet en als een paper spender! U kunt KeepKey instellen en vervolgens uw apparaat wissen, zodat alleen de eigenaar van de herstelzin (die nu op papier is opgeslagen) toegang heeft tot de Bitcoins of deze kan gebruiken!
 • Multi-accounts: KeepKey laat je meer dan één account instellen, op dezelfde wallet. Ze laten je dus toe om je geld georganiseerd en gescheiden te houden.
 • Uitgebreide valuta ondersteuning: Hoewel we ons in de hele KeepKey wallet beoordeling voornamelijk hebben gericht op “Bitcoins”, ondersteunt KeepKey ook veel andere valuta’s, waaronder:
 • Ingebouwde exchange: In de KeepKey zit een exchange ingebouwd die je toelaat om een crypto currency om te zetten in een andere currency via shapeshift. U hoeft dus niet op een exchange zoals Binance te gaan om uw valuta uit te wisselen.

 

KeepKey valuta omzeten

Als je nog geen bitcoins bezit, lees dan volgend artikel: Bitcoins kopen.

KeepKey Installatie Proces

Het installatieproces is redelijk eenvoudig. U downloadt de KeepKey Client en browser-extenties en sluit uw KeepKey hardware wallet aan.

Klik daarna op de “Initialise KeepKey” button en op de volgende pagina kunt u uw PIN-code instellen.

KeepKey Pin Instellen

Hierna gaat u verder de “Herstelzin” optie waar je herstelzin wordt getoond op het scherm van je KeepKey. Deze schrijft u dan op een blad papier en moet u veilig bewaren.

KeepKey Herstelzin Opschrijven

En dat was het dan, hierna is je KeepKey klaar voor gebruik. Veel eenvoudiger dan dit kan een installatie proces eigenlijk niet verlopen.

Overige informatie bij het Installatie Proces

U ziet de professionaliteit van KeepKey door u een “papieren kaart” te geven waar u uw 12-woorden herstelzin kunt schrijven. De papieren kaart heeft ook een leren etui om de kaart veilig op te bergen.

Niet dat een “papieren kaart” een geweldige “functie” is, maar het is gewoon iets dat sommige andere wallets niet bieden, terwijl KeepKey dat wel doet, en de kaart is ook niet gemaakt van normaal papier, dus wees gerust, je herstelzin is veilig op dit kaartje.

Merk op dat het van het grootste belang voor u is om deze herstelzin op te schrijven, het is het soort hoofd-wachtwoord en helpt u bij het herstellen van uw account, maar er is geen manier om deze herstelzin te herstellen in het geval dat u deze verliest.

Dus het opschrijven helpt u niet alleen te voorkomen dat u het verliest, maar helpt u ook tegen hackers of virussen die uw digitale gegevens kunnen beschadigen of stelen.

Wat ook nog de moeite waard is om hier te uit te wijzen, is het feit dat KeepKey uw geld en accounts veilig houdt, zelfs als uw computer is aangetast, ongeacht op welk niveau.

Dat komt omdat het instellen van de PIN-instellingen volledig hack-proof is. De PIN-nummers worden alleen in uw KeepKey hardware wallet weergegeven en u krijgt alleen een “mock-up” van een “numeriek toetsenblok” op het scherm.

Keepkey-Pin-Ingeven

U moet dus de plaatsing van de nummers op het scherm van uw KeepKey controleren en op de overeenkomstige positie op uw computer scherm klikken om dat nummer in te voeren.

Dit helpt u omdat er geen manier is voor een hacker of een derde om een idee te krijgen van op welk nummer wordt geklikt.

Afgezien daarvan wordt de PIN-code na elke klik op uw KeepKey-scherm geshuffeld, zodat het anti-hacker-item verder wordt uitgebreid, waardoor het onmogelijk wordt de PIN-code te onderscheppen, zelfs met een Keylogger.

Slot over de KeepKey Wallet Beoordeling

En tot zover deze KeepKey wallet review. Als je op lange termijn in de Bitcoin wereld wil blijven dan is een hardware wallet echt een must. En ik heb alle hardware wallets geprobeerd, eigenlijk komt het neer op persoonlijke voorkeur. Alle wallets bieden ongeveer dezelfde functies aan en werken op een gelijkaardige manier.

Mijn persoonlijke opinie: KeepKey is een zeer goede oplossing die je echt kunt vertrouwen. De versleuteling en beveiliging zijn onbreekbaar en de hardware op zichzelf is behoorlijk indrukwekkend.

Bezoek Website

Dit is natuurlijk enkel mijn opinie, maak zelf de vergelijking en wees welkom om een reactie achter te laten hieronder.