Ledger Blue Wallet Review – Geavanceerde Hardware wallet

Ledger Blue Hardware Wallet

€274
9.4

Beveiliging

9.5/10

Privacy

9.5/10

Controle

9.3/10

Functies

9.0/10

Performantie

9.5/10

Pros

 • 3,5 inch / 320 x 280 Pixels Touch Screen
 • Ondersteuning voor meerdere apps
 • Geisoleerde omgeving en Hacker proof
 • Veiligste wallet op de markt
 • Bluetooth ondersteuning

Cons

 • De duurste hardware wallet

Wilt u meer weten over de Ledger Blue hardwarewallet en een Ledger Blue Wallet Review lezen, dan is dit de juiste plek voor u, laten we even kijken ..

Als je op zoek bent naar de beste Bitcoin-wallet, eindigt deze zoektocht hier en nu. Welnu, dit is een van de zeldzaamste uitspraken die ik moet doen, en ik ben over het algemeen geneigd om de “sceptische” kant van de dingen te zien voordat ik jullie in welke richting dan ook wijs.

Maar de reden dat ik deze recensie van de Ledger Blue-hardwarewallet begon met de verklaring dat dit de beste is, is omdat het echt waar is. Enkel de hoge kostprijs kan u afschrikken maar deze wallet is het zeker waard.

Het is niet alleen ik die dit zeg, iedereen die die maar wat interesse heeft in een Bitcoin-hardware wallet, zou instemmen met het feit dat het een van de meest langverwachte en beste Bitcoin wallets is.

Overzicht Ledger Blue Wallet

De primaire reden waarom wij (en de meeste in de Bitcoin-community) de Ledger Blue hebben genoemd als de “Beste Bitcoin hardware wallet” die er is, is omdat, in tegenstelling tot de meeste andere hardware wallets, deze geen USB-formaat heeft, in plaats daarvan meer lijkt op een tablet.

Dit wil ook zeggen dat deze een groot genoeg touchscreen heeft en veel andere functies waar andere hardware wallets aan te kort komen.

We zullen al deze functies in detail bespreken, maar laten we eerst eens bekijken uit wat deze wallet gemaakt is:

Gewicht: 90 gm.
Afmetingen: 97 X 68 X 10 mm
Connector: USB Type Micro-B
Gebruikte materialen: Zemak Frame & Plastic voor de behuizing. Neodymium-magneten zijn ook aanwezig.
OS-ondersteuning: Windows / Linux / Mac / Chrome OS
Chipset: ST31G480 + STM32L476
Scherm: 3,5 inch / 320 x 280 pixels

Koop Wallet

1). Gebruikersomgeving

Het welkomstdashboard is versierd met “Iconen”, die verschillende crypto-valuta’s weergeven, waaronder Bitcoin, DogeCoin, Ethereum en vele anderen. Dit is op zich al een voordeel dat het heeft op andere wallets, omdat dit de eerste en enige Bitcoin hardware wallet is die een compleet, interactief scherm op de markt brengt.

Ledger Blue Dashboard

Naast van de pictogrammen, is de hele gebruikersinterface vrij eenvoudig en ongecompliceerd. De pictogrammen helpen je naar verschillende apps te navigeren zoals ik al zei, en een recht rechthoekig pictogram kan in de rechterbovenhoek van elk scherm worden aangeraakt om terug te keren naar het startscherm.

Er is ook een interface voor instellingen waarmee u de instellingen voor uw apparaat kunt wijzigen. De interface waarmee u uw account kunt controleren, geld kunt verzenden / ontvangen, gebruikt exact dezelfde interface die door een andere Ledger hardware wallet wordt gebruikt.

— screenshot interface —

Het is zoals gewoonlijk verdeeld in de bovenste balk en het middenscherm. Het bovenste scherm bevat de volgende knoppen:

 • Accounts
 • Send
 • Receive
 • Settings

En het middelste scherm bevat uw huidige saldo en transactiedetails. Net als elke andere Ledger-portemonnee.

Dat is het eigenlijk wel. Kortom, we hebben vastgesteld dat het, omdat het geavanceerd is, niet betekent dat het ingewikkeld is. Zodra de Ledger Blue-portemonnee op uw systeem is aangesloten en u de interface start, worden uw accountgegevens automatisch gesynchroniseerd en kunt u doorgaan met uw transacties.

2). Installatie proces

Wat het installatieproces betreft, het kan eigenlijk niet eenvoudiger, dankzij het volledig interactieve scherm van de Ledger Blue.

U zet uw wallet aan en wordt gevraagd om uw 4-8-cijferige pincode in te stellen. Het beste deel hierover is dat er geen verbinding vereist is met een systeem, internet of wifi is om dit te doen. Dit betekent dat het een volledig geïsoleerd proces is.

Ledger Blue PIN invoeren

En om nog eens te vermelden, voor het eerst in de geschiedenis van hardware wallets, ben je in staat om je PIN code in te stellen met een volleidge “touch and type” interface, wat niet het geval is met andere wallets.

De volgende stap toont u uw 24-woorden lange herstelzin, waarvan u wordt verwacht dat u deze op het herstelblad opschrijft dat bij de portemonnee wordt geleverd (een leuke touch!)

Ledger Blue Herstel zin

Nadat u de herstelzin hebt opgeschreven, hebben ze een “fail-safe” toegevoegd om ervoor te zorgen dat u de code correct hebt opgeschreven, u wordt gevraagd de code bij de volgende stap te verifiëren.

Nadat u de code heeft geverifieerd, bent u klaar! U hebt nu toegang tot het startscherm van uw Ledger-portemonnee en kunt deze voor alle andere functies op een computer aansluiten.

Met deze herstelzin kunt u uw account herstellen als u het toestel verliest, het fungeert ook als een papieren back-up als u de zin opschrijft en uw portefeuille reset. Dus de enige plaats waar de Bitcoins dan zijn, is op het “herstelblad”. En dat kan op elke andere hardware-wallet worden gebruikt om uw munten terug te krijgen.

Het enige belangrijkste verschil dat je zou opmerken bij het instellen van de Ledger Blue-wallet en elke andere wallet is dat je in feite codes en pincodes in de portefeuille kunt ‘klikken’ en ‘typen’ in plaats van te klikken op de ‘fysieke knoppen’ zoals het geval is met anderen.

Samengevat, het installatieproces is eenvoudiger dan het opzetten van een nieuwe mobiele telefoon, dus ja voor deze Ledger Blue wallet review zou ik het proces duidelijk een 5/5 noemen.

Koop Wallet

 4). Beveiliging

Beveiliging is het belangrijkste aspect van elke hardware of software wallet en daar is geen twijfel over mogelijk.

Nu we deze wallet herhaaldelijk ‘de beste’ wallet hebben genoemd in deze Ledger Blue wallet beoordeling, is het tijd om alles wat grondiger te bekijken.

 • 4-8 cijferige pincode: de meeste andere hardware wallets ondersteunen maximaal 4-cijferige pincodes. Nou, in de Ledger Blue wallet kun je ook 8-cijferige pincodes configureren. Dit voegt meer beveiliging voor u toe op verschillende niveaus.
 • Geïsoleerde omgeving: opnieuw, waar de meeste Bitcoin-wallets voor hardware een verbinding met uw systeem nodig hebben om te worden geïnstalleerd, definieert de Ledger Blue zijn eigen set regels door u het complete apparaat te laten instellen zonder verbonden te zijn met welk systeem dan ook. U mag dus uw pincode kiezen, uw herstelcode offline opslaan en pas nadat alles is voltooid, moet u het apparaat verbinden met een computer of internet.
 • Geīsoleerde Private Keys: ik denk dat het vanzelfsprekend is, maar ik wil het gewoon voor de volledigheid meegeven. Uw privésleutels zijn altijd beveiligd, geïsoleerd en gedecentraliseerd (met behulp van de BOLOS-isolatietechnologie). De enige persoon die toegang heeft tot hen is “U”, en niet Ledger, of enige andere derde partij.
 • Herstelzin: met de Ledger Blue wallet kunt u kiezen uit 3 verschillende versies van herstelsleutels. 12/18 of 24 woorden. Dit zijn de woorden die worden gebruikt om uw account te herstellen voor het geval u uw hardwarewallet verliest of uw pincode bent vergeten.
 • WYSIWYS: Het is een toegevoegde preventieve maatregel ontwikkeld door Peter Landrock en gebruikt door de Ledger Blue om ervoor te zorgen dat al je digitale handtekeningen authentiek zijn, en er is geen mogelijkheid tot “Man in the Middle” of malware-aanvallen.
 • Wachtwoordzin: in principe is de wachtwoordzin een extra “woord” toegevoegd aan uw 24-woorden lange herstelzin. Dit woord opent een “nieuwe account / portefeuille” die alleen voor u bekend is vanwege dit willekeurige woord. Dus wanneer dit woord samen met de rest van het herstelzaad wordt ingevoerd, krijg je toegang tot de andere geheime portemonnee.
 • Alternatieve pincode: dit is de toegevoegde functie van uw wachtwoordzin, omdat het invoeren van de wachtwoordzin elke keer niet haalbaar of comfortabel is. U kunt een alternatieve pincode instellen die is gekoppeld aan uw wachtwoordzin-account, dus de volgende keer dat u deze pincode invoert, krijgt u toegang tot de tweede account.
 • U2F-implementatie: Behalve dat het op zichzelf veilig is, kan de Ledger Blue wallet ook worden gebruikt als een “2-factor authenticator” om verschillende services te verifiëren, zoals Google / Dropbox / of elke andere service die Fido U2F ondersteunt.
 • “Aanraken en verifiëren”: elke afzonderlijke transactie moet worden geverifieerd vanuit de fysieke portefeuille en nu kunt u dit doen door op een knop op het scherm te klikken (aan te raken).
 • IJzersterke beveiliging: we hebben wel gezegd hoe het volledig geïsoleerd en veilig is, maar wie zei dat bij beveiliging enkel de software telt? De Ledger Blue wordt geleverd met twee ST31-processors en STM32-microcontrollers, wat betekent dat uw wallet veilig is, zowel vanuit software- als vanuit hardwareperspectief.

Andere mogelijkheden

Afgezien van de veiligheid zijn er nog enkele andere functies waarop de Ledger Blue-portemonnee trots is, dus laten we even kijken:

 • Secure MultiApps: Als u zo ver bent gekomen in deze Ledger Blue beoordeling, dan begrijpt u wel al dat Ledger overduidelijk de meest geavanceerde Bitcoin-hardwaren wallet is die in de branche bestaat. Dus een van de andere geavanceerde functies is dat het u toelaat om apps te verwijderen en te installeren. Deze interface is zo gebouwd dat de apps nooit toegang kunnen krijgen tot uw persoonlijke gegevens, zoals de pincode of de herstelzin.
 • 3-4 uur levensduur van de batterij: we hebben de levensduur van de batterij getest met het oog op deze beoordeling en met de standaard slaaptijd van 30 seconden na inactiviteit van het scherm duurde deze ongeveer 3 uur.
 • Anti-diefstal: in het geval je portemonnee wordt gestolen of verloren gaat, maak je geen zorgen, na 3 mislukte PIN-pogingen is de portefeuille onbruikbaar geworden, dus er is niet veel ravage die kan worden veroorzaakt door de dader.
 • Bluetooth-ondersteuning: opnieuw iets dat de Ledger Blue uniek maakt is de ondersteuning voor Bluetooth. Hoewel het nu nog geen volledig functionerende functie is omdat geen Crypto-apps of -items Bluetooth al ondersteunen. Toch is het een leuke toevoeging die in de nabije toekomst nuttig zou zijn.

Koop Wallet

5). Integraties en Valuta ondersteuning

De openingsparagraaf van deze Ledger Blue Wallet-recensie besprak deze wallet als de beste, dus je zou natuurlijk bijna alle mogelijke integraties verwachten met alle mogelijke Blockchain-assets? Gelukkig is dat ook precies wat de Ledger Blue levert.

Het kan worden geïntegreerd met de volgende valuta:

Om maar nog te zwijgen van de talloze beschikbare third-party integrations waaronder:

Third Party Integrations

En dit zijn slechts enkele van de mogelijke integraties die de Ledger Blue wallet ondersteunt, waarbij voortdurend nieuwe assets worden toegevoegd.

Bezoek Website

Bezit je nog geen cryptocurrency? Bekijk dan eens ons artikel over het aankopen van bitcoins en altcoins.