Ledger Nano S Wallet Review – Beste cryptocurrency Hardware Wallet

Ledger Nano S Wallet

€79 ?
9.1

Beveiliging

9.0/10

Privacy

9.2/10

Support

8.5/10

Functies

9.5/10

Auteur Rating

9.5/10

Pros

 • Geweldige beveiliging
 • Compacte afmetingen
 • Breed scala aan valuta-ondersteuning
 • 100% Anti Hacker Installatie
 • Goedkoop

Cons

 • Geen 2-factor authenticatie op de portemonnee. (Het kan worden gebruikt als een verificator, maar heeft geen 2-FA voor de wallet zelf!)

Wilt u meer weten over de Ledger Nano S Wallet, dan is hier de Ledger Nano S Wallet Review voor u, laten we beginnen!

Bitcoins zijn de heetste aardappels ter wereld, veel mensen die enkele euro’s op overschot hebben om te investeren, kopen Bitcoins (of een andere cryptocurrency) op. Gezien de populariteit, is het logisch dat u alleen de sterkste en veiligste maatregelen wilt om uw Bitcoins op te slaan, nietwaar toch?

En zo komen we bij de hardware wallets. Het doel van deze Ledger Nano Wallet-beoordeling is om u kennis te laten maken met de wallet, de functies en beveiligingsprotocollen.

Het grote voordeel van de Ledger Nano-wallet ten opzichte van andere wallets in de branche is dat deze wat goedkoper is dan de andere. Laten we kijken of het de kenmerken van die andere wallets op een vergelijkbare manier kan goedmaken (of misschien niet?)

Ledger Nano Wallet Overzicht

De “Nano” in de Ledger Nano-portemonnee komt waarschijnlijk van zijn compacte formaat. Wat de Nano een geweldige toevoeging aan het portfolio van Ledger maakt, is het feit dat het een “scherm” heeft.

Een scherm zorgt ervoor dat de meeste “beveiligingsacties” worden uitgevoerd op de hardwareportefeuille zelf, waardoor het veilig is om zelfs op door virussen of door malware geïnfecteerde systemen te worden gebruikt.

Hier zijn de specificaties van waaruit de wallet is gemaakt:

 • Materiaal: Geborsteld staal en kunststof
 • Chip: ST31H320 + STM 32F042
 • Afmetingen: 98 X 8 X 9 (mm)
 • Gewicht: 16.2 gram
 • Connector: Micro-B USB

Koop Wallet

1). Gebruikersinterface

Laten we deze Ledger Nano Wallet review in gang steken door de gebruikersinterface te bespreken, aangezien dit is wat bepaalt hoe makkelijk en eenvoudig het is om te werken met het software gedeelte van deze wallet.

–SCREENSHOT–

Het is in principe verdeeld in twee eenvoudige secties:

 • De bovenste balk
 • Het middenscherm

De bovenste balk bevat al je primaire opties, zoals:

 • Account: hiermee verkrijgt u uw accountgegevens
 • Verzenden: dit is het gedeelte dat wordt gebruikt om valuta naar andere BTC-portefeuilles te verzenden
 • Ontvangen: gebruikt om valuta te ontvangen
 • Instellingen: geeft je toegang tot verschillende instellingen voor je wallet

Helemaal rechts in de bovenste balk ziet u uw huidige saldo in uw eigen valuta, evenals BTC.

Het middelste scherm toont in principe uw huidige saldo, geeft de vorige transacties weer en heeft ook twee “verzend” en “ontvang” -knoppen.

Dus nu heb je wat gezien over de gebruikerservaring. Ik heb het je net getoond in deze Ledger Nano wallet review dat het voor zichzelf spreekt en nu kun je grip krijgen op wat op deze pagina bedoeld wordt zonder in de war te raken over de opties of functies.

2). De Hardware

Eigenlijk is de hardware van de wallet zeer vergelijkbaar met dat van een compacte USB-stick. Ze heeft twee toetsen aan de zijkant, die worden gebruikt om de PIN-code in te geven en transacties te bevestigen.

–AFBEELDING–

En een scherm om gevoelige informatie op weer te geven: PIN cijfers, recovery code enz.

Het is een behoorlijk lichtgewich van ongeveer 16 gram, en in tegenstelling tot de KeepKey hardware wallet kan je deze makkelijk meenemen in je broekzak.

Bezoek Website

3). Installatie proces

Het installatie proces verloopt redelijk eenvoudig. Aangezien je hier bent voor een volledige review van de Ledger Nano S Wallet, is het installatie proces voor jou net zo belangrijk als de gebruikersinterface of de veiligheids functies, toch?

Vanaf je je Ledger Nano wallet in plugt krijg je een melding op het scherm die je vraagt om je PIN-code in te stellen. Deze kan bestaan uit 4,5,6,7 of 8 cijfers.

Deze PIN code zal je ook nodig hebben om later toegang te verkrijgen tot je cryptovaluta. Dit instelproces is “hacker-proof” aangezien dat je cijfers enkel zichtbaar zijn op het scherm van je Ledger Nano S, en dus niet op het computer scherm (in tegenstelling tot sommige andere hardware wallets)

Je gebruikt de 2 toetsen aan de zijkant van je hardware wallet om een cijfer omhoog of omlaag te doen, en bevestigt dan dit cijfer door tegelijkertijd op beide toetsen te drukken.

Eens de pin is ingesteld, dan krijg je je Herstelzin. Dit is een sttandaard herstelzin zoals de andere hardware wallets die ook aanbieden, een willekeurig gekozen zin van 24 woorden, en dit is het belangrijkste aan heel je hardware wallet.

Het goede nieuws is dat je bij deze Ledger Nano S ook een kaartje krijgt waarop je deze zin kan opschrijven.D eze herstelzin kan worden gebruikt om toegang tot uw account te beheren / door te geven / te krijgen, dus het is technisch gezien belangrijker dan de pincode. Daarom is een “fysieke” kopie belangrijk om deze “hackerproof” te maken. Het is raadzaam om 2 exemplaren van deze fysieke papieren back-ups op twee verschillende plaatsen te bewaren.

En als u dit eenmaal heeft gedaan, vragen zij u om de herstelzin te bevestigen. Dit is een extra beveiligingsmaatregel om ervoor te zorgen dat u uw herstelzin volledig en correct heeft opgeschreven.
De belangrijkste factor die ervoor zorgt dat Ledger Nano-wallet anders en uniek is (en ik zeg dit niet alleen omdat dit een beoordeling van de Ledger Nano-portemonnee is), is dat andere hardware wallets uw ‘computer’-scherm moeten gebruiken om te worden ingesteld. Malware of virussen die screenshots maken van uw computerscherm zouden dus op die manier aan uw herstelzin kunnen komen.

En bij de de Ledger Nano S Wallet kan alles worden geïnstalleerd zonder dat deze op uw computer is aangesloten, dus dit is hun garantie voor een ijzersterke beveiliging.

4). Beveiliging

Dus een Hardware-wallet is de meest veilige Bitcoin opslagkluis? ja dat klopt! In feite was Security een van de belangrijkste kenmerken van waarom ik deze Ledger Nano S wallet beoordeling begon te schrijven, dus laten we even kijken hoe veilig de Ledger Nano-wallet eigenlijk precies is:

 • IJzersterke beveiliging: het feit dat het kan worden ingesteld zonder verbonden te zijn met een computer, vertelt ons dat er geen sprake kan zijn van aantasting van de pincode of de herstelzin.
 • Herstelzin: de 24-woorden herstelzin die alleen op het scherm van de hardware wallet wordt weergegeven, verleent opnieuw een extra laag van beveiliging als aanvulling op de pincode. Deze herstelzin is wat wordt gebruikt om uw account te herstellen in het geval dat u de toegang tot uw pincode verliest. Dit is de ultieme herstelmethode, het houdt je portemonnee veilig en geeft tegelijkertijd gemoedsrust, omdat je een manier hebt om je geld te recupereren, voor het geval dat bepaalde onvoorziene omstandigheden zoals verlies, diefstal of beschadiging zich voordoen.
 • PIN-authenticatie: Telkens wanneer u uw Ledger Nano S wallet wilt gebruiken, moet u de 4 of 8-cijferige PIN-code invoeren die u hebt ingesteld. Dus dat fungeert als een wachtwoord, zelfs in het geval dat uw Ledger Nano S wallet wordt gestolen, is uw geld veilig.
 • Handmatige bevestiging voor elke transactie: in de Ledger Nano S wallet is het verplicht dat elke transactie wordt bevestigd door op de echte, fysieke knoppen op de hardwarewallet te drukken. Dus zelfs als iemand toegang tot uw systeem heeft, kunnen ze niet veel schade veroorzaken.
 • Gedecentraliseerde private key opslag: ze hebben publiekelijk beweerd dat niemand toegang heeft tot je privésleutels, inclusief het bedrijf of een andere derde partij. Het is dus een volledig gedecentraliseerde opslag, waarbij de hardwarewallet een geïsoleerde omgeving is, zodat uw privésleutels nooit worden blootgesteld aan internet.
 • Dwang PIN: dit is een van de beste functies die elke hardware-wallet kan bieden. Met de Ledger Nano S-wallet kun je twee pincodes instellen voor je hardware-wallet. Wanneer u onder dwang wordt gekidnapt of gefolterd of een andere ongunstige situatie ondervindt, kunt u de twee pincodes gebruiken om toegang te krijgen tot twee verschillende accounts. Met één pincode krijgt u toegang tot uw ‘Hoofdportefeuille’ waar u al uw geld kunt hebben, de secundaire pincode geeft u toegang tot uw ‘Dwang-account’, waarmee u een compromis kunt sluiten en net genoeg bitcoins kunt delen met uw daders om je uit de situatie te krijgen zonder dat je al je geld verliest.
 • PIN Shuffle: wat het eigenlijk doet is, terwijl u uw PIN invoert, begint het elk cijfer met een willekeurig getal, waardoor het onmogelijk is voor een waarnemer om te raden welk nummer wordt gebruikt.

— SHUFFLE SCREENSHOT —

 • 8-cijferige PIN-ondersteuning: niet veel hardware-wallets ondersteunen pincodes met 8 cijfers. Ledger Nano S doet dit wel met zijn firmware 1.3-update.

— 8 PIN SCREENSHOT —

 • Auto-Lock: Ledger Nano S kan worden geconfigureerd om zichzelf automatisch af te sluiten na een vooraf ingestelde tijd, zodat u uw pincode opnieuw moet invoeren om toegang te krijgen tot de wallet. Het zorgt ervoor dat niemand toegang krijgt tot uwwallet voor het geval u vergeet de stekker uit te trekken of enkele minuten uw toestel onbeheerd achter laat.
 • Snel wissen: als u uw Ledger Nano S Wallet volledig wilt wissen, kunt u dit ook in enkele seconden doen. Later kunt u dan adhv uw herstelzin de wallet herstellen.
 • Niet-ondertekende toepassingen Verificatie: dit is opnieuw een functie waarvan ik denk dat dit een belangrijk verkoopargument voor de wallet zal zijn, dus laat me het hier in deze Ledger Nano S Wallet-recensie opnemen; het is een functie die ervoor zorgt dat PIN-verificatie op de portefeuille nodig is om een niet-ondertekende toepassing op uw computer te installeren. Dit helpt ervoor te zorgen dat zelfs als iemand fysieke toegang tot uw computer krijgt nadat het apparaat is aangesloten, zij geen malware of virussen kunnen installeren zonder PIN-verificatie.

Deze Ledger is de goedkoopste en kijk eens naar al die aangeboden functies, dit is al een overwinning op zich. Zelfs voor deze lage kostprijs wil het niet zeggen dat ze de wallet minder veilig of uitgebreid hebben gemaakt, zoals je kon lezen in deze review.

Koop Wallet

 5). Andere mogelijkheden

Dit zijn enkele extra functies die de Ledger Nano S-wallet biedt:

 • Multi-accounts: u kunt meer dan één Ledger Nano S-account maken waarmee u eenvoudig fondsen kunt beheren. Voor b.v. u kunt afzonderlijke rekeningen hebben voor ‘hoofdfondsen’, ‘spaarrekening’, enzovoort.

— SCREENSHOT ADD AN ACCOUNT —

 • 2-factor Authenticator: Ledger Nano S wallet ondersteunt universele 2-factor authenticatie. Ze kunnen dus worden gebruikt als ‘Sleutels’ om verschillende services op internet te verifiëren, waaronder Google, Dropbox, Github enzovoort.

 6). Currency ondersteuning

Ledger Nano S is niet alleen aan Bitcoins gelimiteerd, net als elke andere Hardware-portemonnee die de moeite waard is om in de gaten te houden, ondersteunt het ook een grote verscheidenheid aan valuta’s, waaronder:

— Screenshot ledger manager —

Wil je Bitcoins of een andere cryptocurrency kopen en zoek je een juiste bron waar je deals kunt sluiten met behulp van Paypal, creditcard, bankpas? Lees dan ons volgend artikel over kopen en opslaan van cryptovaluta’s.

Laatste woorden over Ledger Nano S Wallet Review:

Er is niet veel meer over om deze Ledger Nano S Wallet-beoordeling verder uit te breiden, tot nu toe hebben we de gebruikersinterface, hardware, installatieproces, beveiliging en valuta ondersteuning opgenomen. Wat definieert een hardwareportefeuille nog meer?

Wat mijn persoonlijke ervaring met de Ledger Nano-portemonnee betreft, kan ik een enkele zin samenvatten: ‘Een portemonnee die dezelfde beveiliging biedt als Fort-Knox; terwijl het tegelijkertijd goedkoop en makkelijk meeneembaar is”.

Bezoek Website

Hoewel dat slechts mijn persoonlijke mening is, voel je vrij om me te laten weten hoe jij je voelt bij de Ledger Nano S Wallet.

Als je nog geen crypto currency bezig, lees dan ons artikel over het aankopen.