Beste software Crypto Wallets: Desktop/Web/Mobile

Bitcoin wallets zijn de eerste stap naar migratie van traditionele valuta naar cryptocurrency. Als u iets wil doen met Bitcoin of Altcoins dan hebt u sowieso een wallet nodig.

U gebruikt ze om crypto valuta’s te verzenden, ontvangen of op te slaan. Dus u hebt ze zeker nodig gelijk wat je doel is met crypto currencies. We hebben al de hardware wallets besproken, en dit is ook de meest veilige manier om je munten op te slaan. Maar voor beginners is het interessant om te beginnen met een gratis oplossing. Hiervoor kan je dan een desktop, laptop, web of mobiele toepassing voor gebruiken.

En dat is waar dit artikel over gaat, want er zijn er heel wat en welke is nu de beste? We overlopen in dit artikel enkele verschillende voorbeelden samen met hun voor- en nadelen. Zo kunt u een keuze maken uit de beste beschikbare crypto wallets.

Want het probleem is dat er heel wat verschillende wallets op de markt zijn, maar de beveiliging en functies die ze aanbieden verschillen sterk. Als je de verkeerde keuze maakt kun je eigenlijk evengoed ja crypto weggooien.

Dus zorg er voor dat je 100% zeker bent over de wallet die je kiest en dat deze aan al je behoeftes voldoet.

Soorten Crypto Wallets

Voor dat we dieper ingaan op welke wallet het best is voor u, moet je eerst de soorten wallets beschikbaar wallets en hun kenmerken leren kennen. Enkel dan kun je de juiste keuze maken.

Software Wallets

Dit staat als eerste punt op ons lijstje omdat dit artikel over software wallets gaat. Er zijn enkele verschillende soorten. Belangrijk is dat je dit weet voor je je keuze maakt. Er zijn namelijk verschillende wallets beschikbaar die beschikbaar zijn in uw browser of kunnen worden gedownload op mobiele telefoons, computers of tablets en vanaf daar toegankelijk zijn.

Deze software walles worden ook wel “online wallets” genoemd, omdat ze toegankgelijk zijn vanaf elk apparaat dat internetverbinding heeft. De gebruiker krijgt toegang tot zijn wallet via zijn privésleutels, wachtwoorden, Wallet-ID’s enz.

Hoewel de volgende soorten niet binnen in het bestek van dit artikel vallen, noemen we ze toch even op zodat u dit artikel beter kunt begrijpen:

Hardware Wallets

Dit zijn speciaal gebouwde computers of smartcards die zijn gebouwd met het enige doel om Bitcoin Private Keys te genereren. Ze kunnen ook worden gebruikt om transacties te maken, maar het is allemaal in een offline omgeving. (Ze kunnen weer worden opgesplitst in Ledgers, Trezors, Keepkeys etc.)

Paper Wallets

Paper Wallets zijn niet erg geavanceerd, maar uiterst veilig. Ze gebruiken een offline computer om uw private keys op papier af te drukken. Dus geen digitale footprint meer, niets om te hacken of te decoderen.

Tot zover deze “Types” van Bitcoin-portefeuilles, laten we nu eens de wallets bekijken waar dit artikel over gaat.

Beste Software Crypto Wallets 2018

We gaan specifiek in op ‘Software Wallets’, wallets die toegankelijk zijn vanaf een van de drie hieronder genoemde apparaten als ze verbonden zijn met internet.

  • Desktop / Laptop
  • Web (Browsers)
  • Mobile / Tablet

We beschrijven in deze lijst ook enkel multi-valuta wallets, wallets die dus naast Bitcoin ook ondersteuning bieden voor een of meerdere Altcoins.

Beste Crypto Wallets voor Desktop/Laptop

Exodus

Exodus is een multi-valuta wallet voor desktops. Het ondersteunt Mac, Windows en Linux. De wallet is gemakkelijk te gebruiken, je hebt de controle over de private keys en exodus codeert ze zelfs voor jou. Exodus heeft de shapeshift.io-exchange in dewallet ingebouwd, zodat je met één klik je cryptocurrency kunt inruilen. Exodus verwijdert ook de noodzaak van een portfolio tracker, omdat deze live grafieken van uw volledigewallet heeft. Dewallet ziet er gestroomlijnd uit en is echt responsief. Mijn enige wens is dat ze meer cryptocurrencies toevoegen, maar het ziet er niet naar uit dat ze in hun routekaart staan. Op hun website leggen ze uit dat ze alleen geïnteresseerd zijn in currencies die op shapeshift staan en in de top 20 staan voor marktkapitalisatie. Dit laat een zeer grote hoeveelheid cryptocurrency met potentieel achterwege.

Ondersteunde munten (30): BTC, LTC, DOGE, ETH, DASH, GNT, REP, DCR, ZRX, ANT, BNT, BAT, BCH, BTG, CVC, DNT, EDG, EOS, ETC, 1ST, FUN, GNO, RLC, GUP, NMR, OMG, SALT, SNT, TRST, WINGS
Wallet type: cold storage, gecodeerd
Desktop: Ja
Mobiel: Nee
Ingebouwde exchange: Ja
Veiligheid: goed
Gebruiksgemak: zeer eenvoudig
Open source: nee
Website: https://www.exodus.io

Jaxx

Jaxx is een multi-valuta wallet voor meerdere platforms. De private keys zijn opgeslagen op uw apparaat. Het heeft een prachtige gebruikersinterface, is echt gestroomlijnd en gemakkelijk in gebruik en heeft shapeshift ingebouwd. Wat geweldig is aan Jaxx is dat het elk groot platform ondersteunt. Desktop-clients beschikbaar voor Mac, Windows en Linux. Mobiele clients beschikbaar voor iOS en Android en ondersteuning voor portals voor hardware binnenkort. Jaxx is volledig open source, dus je kunt precies controleren wat de applicatie aan het doen is. Het Jaxx-team voegt ook actief nieuwe munten toe en een van hun missies is om cryptogeld te “verenigen” en een platform aan te bieden dat veilig is, gemakkelijk te gebruiken en brede ondersteuning biedt. Het is al heel goed, maar het team lijkt gemotiveerd om van deze wallet mijn nummer één te maken.

Ondersteunde munten (61): BTC, LTC, ETH, DASH, ETC, REP, ZEC, DOGE, ICN, GNT, GNO, DGD, en nog veel meer! Bekijk hier de volledige lijst
Wallet Type: cold storage, niet gecodeerd
Desktop: Ja
Mobiel: Ja
Ingebouwde Exchange: Ja
Veiligheid: goed
Gebruiksgemak: zeer eenvoudig
Open source: Ja
Website: https://www.jaxx.io

Beste Web Crypto Wallets

Cryptonator

Cryptonator is een multicurrency-wallet op het internet. Het heeft een ingebouwde exchange voor BTC, LTC, DOGE, PPC, DASH, XMR, ZEC en BLK. Deze wallet is gemakkelijk te gebruiken, maar uw private keys zijn niet van u. Het bedrijf heeft ze in bewaring en heeft technisch controle over uw fondsen. Cryptonator beweert dat ze 90% van hun crypto opslaan op externe servers die zijn losgekoppeld van het internet, en ze gebruiken HTTPS en versleutelen cruciale gegevens met het SHA-256 algoritme. Zolang cryptonator eerlijk blijft, zijn je munten veilig.

Ondersteunde munten (19): BTC, BCH, BLK, BCN, DASH, DOGE, EM, ETH, ETC, LTC, PPC, RDD, XPM, XRP, XMR en ZEC alsook fiat zoals USD, EUR, RUR, UAH
Wallet Type: webgebaseerd
Desktop: Ja
Mobiel: Ja
Ingebouwde exchange: Ja
Veiligheid: matig
Gebruiksgemak: zeer eenvoudig
Open source: nee
Website: https://www.cryptonator.com/

Blockchain.info

Blockchain.info is een eenvoudige beginner wallet met ondersteuning voor Bitcoin, Bitcoin Cash en Ethereum. Deze wallet is zowel beschikbaar in uw browser als via mobiele app.

Ondersteunde munten (19): BTC, BCH, BLK, BCN, DASH, DOGE, EM, ETH, ETC, LTC, PPC, RDD, XPM, XRP, XMR en ZEC alsook fiat zoals USD, EUR, RUR, UAH
Wallet Type: web gebaseerd, iOS en Android
Desktop: Nee
Mobiel: Ja
Ingebouwde exchange: Ja
Veiligheid: matig
Gebruiksgemak: zeer eenvoudig
Open source: nee
Website: https://www.blockchain.info

Beste Mobile / Tablet Crypto Wallets

Coinomi

Coinomi is de absolute winnaar van altcoin wallets. Coinomi ondersteunt verreweg de meeste cryptocurrencies uit elke wallet op deze lijst. Het heeft de shapeshift.io exchange ingebouwd en werkt gewoon perfect. U krijgt een duidelijk overzicht van al uw saldo’s, en Coinomi combineert dit saldo, zodat u precies kunt zien hoeveel uw crypto waard is. Coinomi is open source, bewaart uw private keys lokaal en codeert ze. Dit maakt het een echt veilige portemonnee. Ze zijn groot in privacy en hun software is erop gebouwd om ervoor te zorgen dat niemand jouw transacties kan traceren. Het enige nadeel: momenteel alleen beschikbaar op Android. Ze hebben echter aangekondigd dat er iOS- en desktopclients er aan komen. Zodra ze hier zijn, zullen de andere wallets nog heel wat werk moeten verzetten om Coinomi in te halen.

Ondersteunde munten (64 !!): BTC, ABN, AC, AUR, BTA, BELA, XBC, BLK, BRIT, CDN, CCN, CLAM, CLUB, COMP, DASH, DGB, DOGE, DGC, EDR, EFL, EMC2, ETH, ETC, EXP, FTC, GAME, GCR, GRC, NLG, INSN, IOP, JUM, LDCN, LBRY, LTC, MONA, XMY, NMC, NAV, NEOS, NVC, USNBT, NSR, OK, PKB, PPC, PSB, PIVX, POSW, POT, RDD, RICHX, RBY, SDC, SMLY, SLR, STRAT, SYS, UNO, XVG, VRT, VASH, ZEC, XZC
Wallet Type: cold storage, gecodeerd
Desktop: Nee – binnenkort beschikbaar
Mobiel: Ja – alleen Android, iOS binnenkort
Ingebouwde Exchange: Ja
Veiligheid: zeer goed
Gebruiksgemak: zeer eenvoudig
Open source: Ja
Website: https://coinomi.com