Trezor Wallet Review – Beste alternatieve hardware bitcoin wallet

Trezor Wallet

€89 excl BTW
8.4

Beveiliging

8.0/10

Privacy

9.5/10

Support

8.0/10

Functies

8.0/10

Auteur Rating

8.5/10

Pros

 • Eenvoudige Gebruikers Interface
 • Geavanceerde beveiliging
 • Brede ondersteuning voor altcoins
 • Niet erg prijzig
 • Compact

Cons

 • Geen 2-factor authenticatie op de hardware wallet
 • Geen standalone applicatie of software wallet, enkel browser extenties

In deze Trezor wallet review zal ik mijn ervaring met de Trezor-wallet delen met functies, voor- of nadelen. Hierdoor kunt u afwegen of deze hardware wallet goed voor u is of niet en of deze wallet uw verwachtingen zal inlossen, laten we beginnen..

Trezor wallet is een van de eerste Bitcoin-hardware wallets die in 2014 is gelanceerd, en die alleen maar stijgt in populariteit, de redenen hiervoor zullen we in deze Trezor review bespreken.

Online Bitcoin-exchanges zijn de minst veilige manier om uw Bitcoins op te slaan, om de eenvoudige reden dat ze volledig en altijd online zijn en op elk moment kunnen worden aangevallen.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat het platform zelf al uw Bitcoins zou kunnen stelen, of dat er transactieproblemen, autorisatieproblemen en talloze andere onvoorziene omstandigheden zijn.

De meeste mensen beweren dat offline Bitcoin-wallets zoals Electrum, Exodus, blockchain.info en verschillende software wallets een ideale oplossing of alternatief voor online exchanges zijn.

Die wallets zijn ongetwijfeld beveiligd, maar zeker niet zo goed beveiligd als hardware-wallets zoals Trezor.

Trezor Wallet Overzicht

Trezor is een mini-USB-formaat hardwarewallet waarin onze Bitcoins of altcoins zijn opgeslagen. Het lijkt niet alleen op een USB in zijn uiterlijk, maar is ook verbonden met een computer met behulp van een Micro USB-kabel.

Het is een extreem veilige wallet die ongevoelig is voor virussen, Trojaanse paarden, keyloggers of zelfs volledige toegang vanop afstand! Ja maakt niet uit wat, niemand kan jouw Bitcoins in handen krijgen.

Dus hier is een overzicht van waaruit de wallet bestaat en dan kunnen we verder gaan om de functies ervan te ontleden.

 • CPU: 120 MHz Arm Cortex M-3-processor.
 • Scherm: 128×64 pixels OLED-scherm.
 • OS-ondersteuning: Windows, Mac, Linux, Android.
 • Afmetingen: 60 X 30 X 6 (mm).
 • Gewicht: 12 g
 • Ideale werktemperatuur: minimaal 20 graden Celsius, maximaal 60 graden Celsius.
 • Prijs: €89 excl BTW
Koop Wallet

Trezor Wallet Gebruikers Interface

Nu is het tijd voor het gedeelte over de gebruikersinterface in deze Trezor wallet review. Het dashboard is vrij eenvoudig, duidelijk, gemakkelijk te begrijpen en in één woor: wenselijk. Het is eigenlijk opgeslpitst in:

— screenshot met markings —

 • Hoofdbalk
 • Linker zijbalk
 • Midden scherm

De hoofdbalk bevat basisopties zoals nieuws, ondersteuning, wat is Trezor, niets bijzonders.

De linkerzijbalk is wat uw account (s), huidige BTC-saldo en andere accountgegevens bevat. Hoewel het middelste scherm een eigen balk heeft met de volgende opties:

 • Transacties: toont u al uw transacties op het middenscherm.
 • Ontvangen: laten we Bitcoins aan je wallet toevoegen.
 • Verzenden: heeft een transactiescherm waarin u eenvoudig het BTC-adres en het bedrag kunt ingeven en met een klik op Verzenden kunt u geld verzenden.

De rest van het middenscherm is gewijd aan het vermelden van de andere details met betrekking tot de transacties, zoals het BTC-adres, de tijdstempel, het bedrag, het resterende saldo, enz.

Oordeel: De gebruikersinterface is zonder twijfel een 5/5 rating waardig. Het bevat geen complicaties, verborgen opties of iets dat een nieuwe gebruiker moeilijk kan vinden.

Trezor Wallet Installatie Proces

Nog niet zoveel mensen bezitten een hardware bitcoin wallet tegenwoordig, dus waarschijnlijk is dit uw eerste kennismaking met een wallet zoals Trezor.

En dat is iets wat ze bij Trezor goed begrijpen, dus ze hebben ervoor gezorgd dat het zelfs voor een beginner zeer eenvoudig is om de wallet te begrijpen of installeren, en ik spreek uit ervaring.

U kunt de Wallet op vier verschillende manieren instellen, bekijk hieronder de installatie stappen voor de Trezor wallet.

1). Browser Extensie

— ++ ADD ARROWS (voor Chrome, voor andere browsers)

Dit is een van de gemakkelijkste manieren om de Trezor hardware wallet in te stellen. Het enige dat u nodig hebt, is een Chrome-extensie.

Het werkt als volgt: je installeert de Chrome extensie in je Google Chrome browser, en dan krijg je toegang tot je Trezor wallet vanuit je Google chrome browser.

Wat goed is om te weten is dat hoewel het een “Google Chrome” installatie is, dat je het proces ook kan instellen terwijl je computer geen verbinding heeft met het internet, wat zorgt voor meer veiligheid.

In het geval dat je geen Google Chrome gebruiker bent, kan je de Trezor Bridge downloaden waardoor je de wallet ook kunt gebruiken met een andere browser.

2). Op een Android toestel

Als u Trezor-wallet op uw Android-apparaat wilt instellen, moet u een smartphone hebben die OTG ondersteunt, zodat u uw wallet op het apparaat kunt aansluiten.

De Trezor Android-wallet is uitgerust met dezelfde functies als de webwallet en het proces om deze in te stellen met de hardware-wallet is ook in beide gevallen hetzelfde.

3). Python Command Line

Ik vermeld het hier alleen voor de volledigheid omdat dit een Trezor wallet review is, en laat me duidelijk zijn dat ik deze methode niet persoonlijk heb gebruikt, omdat het nogal wat kennis vereist over Python en de command line.

Maar als je wat ervaring hebt met Python, weet dan dat het ook met deze methode mogelijk is. Hoewel ik nog steeds zou aanraden om de bovenstaande twee methoden te gebruiken omdat ze veel makkelijker, eenvoudiger en waarschijnlijk ook sneller zijn.

Het Installatieproces:

Ongeacht hoe ‘veilig’ en serieus de hele zaak van het opzetten van de Trezor wallet is, ze hebben het proces uiterst eenvoudig gehouden, dus dat is een overwinning voor Trezor.

Sluit gewoon de Trezor hardware wallet op uw systeem aan en de Hardware wallet vraagt u om een “PIN” in te stellen.

Trezor Pin Ingeven

Zorg ervoor dat deze pincode zo veilig mogelijk is, omdat het net als uw wachtwoord is en u de cijfers niet wilt verliezen of vergeten.

Je moet de pincode instellen met behulp van “clicks” zonder dat je de nummers hoeft te “typen” (de nummers worden weergegeven op je Trezor hardware wallet, maar verschijnen als sterretjes **** op je scherm, dus alleen de houder van de hardware wallet weet welk * welk nummer aangeeft), dus zelfs als uw computer is aangetast, zijn er geen toetsaanslagen om te controleren.

Nadat de pincode is ingesteld, geeft de hardwarewallet 24 willekeurige woorden weer. Dit zijn de “Seeds” (zoals je misschien hebt gezien tijdens het instellen van de Electrum wallet). Zorg ervoor dat je deze woorden opschrijft op een fysiek papier, precies in de volgorde waarin ze verschijnen, en bewaar ze zo veilig als je kunt.

Trezor seed opschrijven

Met deze seed woorden kunt u uw Bitcoins herstellen als u uw hardwarewallet kwijtraakt of de pincode vergeet.

Maar er is geen manier om deze seed woorden te herstellen als je ze verliest, vandaar dat de extreem veilige maatregelen om ze op papier op te schrijven van pas komen.

Gedaan! Na de 24 willekeurige woorden, start Chrome op (of een andere browser die je misschien gebruikt) en je hebt je Trezor wallet klaar!

Vonnis: Wat Installatie ondersteuning of “proces” betreft, zou ik zeggen dat ze het zeer goed scoren, dus ik beoordeel ze 5/5 voor zover dit aspect.

Bezoek Website

Trezor Wallet Beveiliging

Nu voor het onderdeel dat het belangrijkste is om te kiezen voor hardware wallets: Veiligheid! In deze Trezor-sectie over het beveiligen van wallets, definieer ik alle beveiligingspunten.

De enige reden waarom iemand ooit een hardwareportefeuille zou gebruiken in plaats van Electrum of een van de andere geavanceerde software wallets is omdat hardwarewallets beweren een betere beveiliging te bieden, laten we eens kijken hoe.

 • Offline private keys: Uw private keys zijn altijd offline op uw Trezor-wallet, dit is de beste soort cold storage die er is.
 • Herstelzin: De herstelzin met 24 woorden is een behoorlijk solide manier om accounts te beveiligen en tegelijkertijd een betrouwbare manier te bieden om uw geld te recupereren als het verloren is.
 • Geavanceerde herstelprocedure: dit is een uiterst geavanceerde manier om uw account te herstellen, met name handig als u twijfelt of uw systeem is aangetast. In deze methode moet je individuele “alfabetten” invoeren in plaats van woorden van de seed op het scherm, en je moet ze invoeren op de “Pin-Pad” met muis-klikken, en de pad verandert na elke klik, dus er is niet de minste mogelijkheid dat de woorden onderschept worden door een Keylogger of een andere derde partij.
 • PIN-beveiliging: Trezor zorgt ervoor dat zelfs als iemand “fysiek” toegang krijgt tot uw Trezor-hardwarewallet, de wallet waardeloos is zonder de PIN die u hebt ingesteld. Het is ook vereist wanneer u uw eerste transactie uitvoert na het inloggen.
 • Versleutelde wachtwoordzin: dit is een toegevoegde beveiligingslaag naast uw pincode. Het is eigenlijk een “wachtwoord”. U hebt het dus nodig om uw Bitcoins te openen, zelfs op uw eigen computer. Het voordeel is dat Trezor-team ervoor zorgt dat je geen veilige toegang hebt tot beveiligde bitcoins zonder deze wachtwoordzin, maar dat betekent ook dat als je met een tegenslag je wachtwoordzin kwijtraakt, er geen kracht op aarde is die je kan helpen ze terug te krijgen en Trezor heeft dat vrij duidelijk gemaakt.
 • Verborgen (dubbele) portemonnee: dit is dus de ultieme ‘hack’ om ervoor te zorgen dat u uw geld niet verliest, niet als iemand fysiek toegang krijgt tot uw Trezor, uw pincode of zelfs uw wachtwoordzin! Ja dat heb je goed gehoord! Dit is in feite een functie waarmee u “TWEE” -accounts op uw Trezor kunt inschakelen met een wachtwoordzin. U kunt dus één account hebben met een kleine som Bitcoins en de andere met uw primaire portfolio. In het geval je Trezor wordt gestolen, of je hebt een pistool tegen je hoofd, kun je gewoon de “lichtere” portemonnee opgeven en krijgen je aanvallers / hackers nog steeds geen toegang tot je “primaire” portemonnee.
 • Wis wachtwoord: het is een functie waarmee u uw Trezor-hardwareportefeuille volledig wist. Als je dat doet, heb je in principe een schone, nieuwe Trezor-portemonnee en begin je helemaal opnieuw.

Andere Mogelijkheden

De Trezor-portemonnee heeft nog enkele andere beveiligingsfuncties, dus laten we nog een aantal beveiligingsfuncties bekijken in deze Trezor-wallet beoordeling.

 • Meerdere accounts: Tijdens mijn onderzoek voor deze Trezor-hardwareportefeuille ontdekte ik dat Trezor “meerdere” accounts toestaat. Dat helpt fondsen georganiseerd en gescheiden houden.

Meerdere Accounts toevoegen

 • Ondertekenen van berichten: Trezor laten u toe om berichten ondertekenen van uw wallet voor het geval u moet bewijzen dat u de eigenaar bent van het Bitcoin-adres.
 • Verifiëren van berichten: de tegenhanger van het “ondertekenen” van een bericht, verifiëren is ook mogelijk met de Trezor. Je kunt het gebruiken als je wil dat iemand anders bewijst dat hij eigenaar is van een Bitcoin-adres.

Trezor Ondertekenen en Verifieren

 • Kan worden gebruikt als een 2-FA-verificator: dit wordt niet vermeld onder “Beveiliging” op deze Trezor-wallet review omdat het niet de “portefeuille” is die 2-FA ondersteunt, maar in plaats daarvan kan worden gebruikt als de “authenticator” om in te loggen bij diensten van derden zoals Github, WordPress, Google Drive enz.
 • Uitgebreide valutadekking: Trezor ondersteunt niet alleen Bitcoins maar ook een aantal andere munten, waaronder:

Laatste Woorden over Trezor Wallet

Dat was het dus voor zover deze Trezor-wallet review gaat. Ik heb mijn best gedaan om je een plaats op de eerste rij te geven voor hoe de portefeuille voelt en werkt.

Ik kan alleen maar zeggen dat Trezor, voor zover het “hardwarewallets” betreft, echt een van de beste opties is waaruit je kan kiezen.

De veiligheid, eenvoud, geavanceerde functies, slaan allemaal hun handen in elkaar en bouwen een ondoordringbaar fort voor je Bitcoins.

Dus mijn persoonlijke ervaring met de portefeuille was 5/5, voel je vrij om je eigen uitspraken en ervaring met de wallet in het opmerkingenveld achter te laten.

Bezoek Website